7 λεπτά για την θεραπεία της ημικρανικής κρίσης

Μια κρίση ημικρανίας. Πόσο καλά γνωρίζετε τα σημαντικά στοιχεία για την αντιμετώπιση της;

Σε αυτό το βίντεο, μέσα σε 7 μόνο λεπτά, ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου μας Δρ. Μιχαήλ Βικελής περιγράφει τη σωστή θεραπεία της ημικρανικής κρίσης και αναλύει όσα πρέπει να γνωρίζουμε, μέσα και από μια σειρά βοηθητικών γραφημάτων και animations.

Μια παραγωγή του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, σε συνεργασία με το το www.headaches.gr.

Το βίντεο δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ.

To βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

https://www.youtube.com/watch?v=pQdT-wqaXQM

 

Η ημικρανία ως συναίσθημα των νευρώνων

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Χρ. Σπίγγος MD, PgD, Νευρολόγος, Κέρκυρα

Πέρα από τις φυσικές προσαρμογές μας και τη μεταβολή της δραστηριότητάς μας και του τρόπου ζωής μας, που δεν είναι πάντα εφικτά ή/και ούτε επιθυμητά, η ανακούφιση της ημικρανίας μπορεί να προέλθει μέσα από συμπτωματικές παρεμβάσεις πρόληψης της κρίσης ή συμπτωματικής ανακούφισης της κρίσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση με ειδικό ιατρό για τα μέλη του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος για την περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020

Συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο η δράση της Δωρεάν Διαδικτυακής Συνάντησης με ειδικούς ιατρούς για τα μέλη του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος!

Διαβάστε Περισσότερα

Η χρήση οθονών και οι κεφαλαλγίες

Γράφει ο  Δημήτρης Ρίκος, MD, MSc
Νευρολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός (ΠΑ), Λάρισα

Η χρήση του διαδικτύου, τα όλο και πιο εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα με μεγάλο πλήθος εφαρμογών και οι πολλές επιλογές κοινωνικών δικτύων, έχουν καταστήσει την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών με οθόνη (κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και άλλα) ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και η Ημικρανία

Γράφει ο Δρ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης MD, MSc, Νευρολόγος, Ηράκλειο Κρήτης

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την φανταστική ιστορία του βρετανού συγγραφέα Lewis Carrol.

Το διαχρονικό αυτό παραμύθι εξιστορεί όσα είδε η μικρή Αλίκη, στην επίσκεψη της στην χώρα των θαυμάτων. Η πτώση σε μια λαγουδότρυπα, το πέρασμα μέσα από ένα καθρέφτη, ο γάτος με τις μαγικές ικανότητες, τα ζώα που μιλούν και οι γίγαντες, είναι όλα αυτά που συνθέτουν το κόσμο της Αλίκης. Στην ταινία, οι γραμμές των τοίχων δεν είναι ευθείες αλλά κυματιστές, ενώ όταν περνάει από έναν καθρέφτη το είδωλό της είναι ανάποδο.

Διαβάστε Περισσότερα

4ο Διαδικτυακό Σεμινάριο - Webinar (Η κλινική εικόνα της ημικρανίας)

Η ημικρανία δεν είναι ένας απλός πονοκέφαλος, είναι μια πάθηση που υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής όσων πάσχουν από αυτήν.

Στο τέταρτο webinar του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, ο επιστημονικός σύμβουλος του Συλλόγου νευρολόγος Δρ. Μιχάλης Βικελής εξηγεί ποια είναι τα κλινικά χαρακτηριστικά της ημικρανίας και τι είναι η ημικρανική αύρα,

Διαβάστε Περισσότερα

8 λεπτά για την αθροιστική κεφαλαλγία

Παρουσιάζει ο Δρ. Μιχαήλ Βικελής, Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD, Αθήνα

Γνωρίζετε την αθροιστική κεφαλαλγία; Πρόκειται -πιθανότατα- για την πιο έντονη κεφαλαλγία και ίσως τον πιο έντονο πόνο που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος. Αφορά 1 στους 1000 συνανθρώπους μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ρεπορτάζ για τον Σύλλογο Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος

Η εκπομπή Viva! και η Βιβή Αναστασιάδου επισκέφθηκαν τα γραφεία μας! Με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Μπίλια και με την Ταμία του Συλλόγου κ. Ευαγγελία Μπάρμπα συζήτησαν για τις δράσεις, την ιστορία και την πορεία του Συλλόγου μας από την ίδρυση του ως σήμερα.

Την εκπομπή μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Συνέντευξη στο κανάλι ΑΤΛΑΣ TV

Η ημικρανία δεν είναι ενας απλός πονοκέφαλος.

Η εκπρόσωπος του «Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος», Κατερίνα Κουρούδη και ο Δρ. Μανώλης Δερμιτζάκης, νευρολόγος - επιστημονικός σύμβουλος του Συλλόγου, συζητούν στην εκπομπή «Πάνω από όλα η υγεία μου» με την Ελένη Σωτηριάδου,

Διαβάστε Περισσότερα

Ακολουθήστε τα νέα μας

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα newsletters μας.