• Home
  • Νέα Συλλόγου

Συνέντευξη του Συλλόγου στο ΑΤΛΑΣ ΤV

Η ημικρανία δεν είναι ενας απλός πονοκέφαλος.

Η εκπρόσωπος του «Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος», Κατερίνα Κουρούδη και ο Δρ. Μανώλης Δερμιτζάκης, νευρολόγος - επιστημονικός σύμβουλος του Συλλόγου, συζητούν στην εκπομπή «Πάνω από όλα η υγεία μου» με την Ελένη Σωτηριάδου,

που προβλήθηκε στο ATLAS TV την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και σε επανάληψη την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, για το πώς εκδηλώνεται η ημικρανία, πώς γίνεται η διάγνωση της, τι την πυροδοτεί, τι είναι η αύρα, τι επιπτώσεις προκαλεί η επεισοδιακή και η χρόνια ημικρανία στον ασθενή και στην ποιότητα της ζωής του, και ποιες επιλογές συμπτωματικής και προληπτικής θεραπείας υπάρχουν.

Στο αφιέρωμα αυτό για την ημικρανία, παρουσιάζονται επίσης κάποια από τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος, με τίτλο «Η ημικρανία στην Ελλάδα - 2020», στην οποία έλαβαν μέρος 2105 ασθενείς με ημικρανία.

 ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το μέρος Ι

ΕΔΩ μπορείτε να δείτεο το μέρος ΙΙ

Συνέντευξη του Γ.Γ. του Συλλόγου στο περιοδικό "The Doctor"

O Γ.Γ. του Συλλόγου μας Κ. Κώστας Μπίλιας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό "The Doctor". Ο Γ.Γ. μίλησε για τις νέες θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, για τις θεραπευτικές λύσεις που υπάρχουν, καθώς και για τον κίνδυνο από την κατάχρηση των αναλγητικών.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

O Σύλλογος μας στο "Νοιάσου για την υγεία σου"

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπίλιας και ο ειδικευμένος στις κεφαλαλγίες νευρολόγος και Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Δρ. Μιχάλης Βικελής συζητούν με την Κατερίνα Παπακωστοπούλου για την ημικρανία, για τις δράσεις του Συλλόγου Ασθενών πάνω στο θέμα της ενημέρωσης, αλλά και για τις εξελίξεις στο θέμα της πρόσβασης στα νέας γενιάς φάρμακα, τα μονοκλωνικά αντισώματα κατά της ημικρανίας. Στο "Νοιάσου για την Υγεία σου" στο Web TV του Star Channel,5 Ιουνίου 2019 . (www.starX.gr).

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

 

2o Διαδικτυακό σεμινάριο: Η Χρόνια Ημικρανία

Η χρόνια ημικρανία είναι η δυσμενέστερη εξέλιξη της ημικρανίας και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα κεφαλαλγίας που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς.

Στο δεύτερο από τη σειρά των διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) που διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, οι Ειδικοί Νευρολόγοι και Επιστημονικοί Σύμβουλοι του Συλλόγου, Δρ. Μιχάλης Βικελής και Δρ. Μανώλης Δερμιτζάκης μας εξηγούν πως εκδηλώνεται η χρόνια ημικρανία, πως γίνεται η διάγνωση της, αλλά και πως μπορεί να ανακουφιστεί κανείς με ιατρικές θεραπείες, όπως η χορήγηση βοτουλινικής τοξίνης ή μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Allergan και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ

O Σύλλογος και ο Δρ. Μιχάλης Βικελής στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Την Τετάρτη 11/7/2019 τα μέλη του Συλλόγου μας Θεοδώρα Σάκκαρη και Αμαλία Βασιλοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας Κώστας Μπίλιας συζήτησαν με τη Ζήνα Κουτσελίνη και τον Νευρολόγο Δρ. Μιχάλη Βικελή επιστημονικό σύμβουλο του Συλλόγου μας, για την ημικρανία, την επίπτωση στη ζωή μας, αλλά και τις λύσεις.

Ευχαριστούμε, τη Ζήνα Κουτσελίνη, που μας έδωσε βήμα και η φωνή μας έφτασε σε όλη την Ελλάδα!

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Παρακολούθηση διεθνούς workshop παρουσίασης πρωτοποριακής εφαρμογής για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου.

To Σάββατο 16/02/2019 ο Γενικός Γραμματέας του Συλόγου μας Κ. Κώνσταντίνος Μπίλιας, παρακολούθησε διεθνές ενημερωτικό workshop που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με συνεργασία με την εταιρεία gnomon informatics.

Aντικείμενο του workshop ήταν η παρουσίαση σε εκπροσώπους συλλόγων ασθενών, της πρωτοποριακής εφαρμογής epione η οποία είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης των τριών ειδών πόνου: του χρόνιου, του οξέος (πονοκέφαλος, έγκαυμα, πόνοι περιόδου) και του πόνου του µέλους φαντάσματος (phantom limb pain), για άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό.

Το workshop παρακολούθησε, μεταξύ άλλων εκπροσώπων συλλόγων ασθενών από την Ευρώπη, και ο Johannes van Griensven, Πρόεδρος της Pain Alliance Europe, μέλος της οποίας είναι και ο Σύλλογός μας.

20190216 102926

 

20190216 102935

12η Σεπ 2020. Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για την Ημικρανία. Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου

Η 12η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Πανευρωπαϊκή ημέρα Ενημέρωσης για την Ημικρανία. Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής και στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου για την συνεχή ενημέρωση της κοινωνίας για την ημικρανία, ο Σύλλογος διοργανώνει συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 9/9/2020 στις 11.30 π.μ.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook.

Στην συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Συλλόγου για το τρέχων έτος αλλά και μέρος των αποτελεσμάτων της Πανελλήνιας έρευνας "Η Ημικρανία στην Ελλάδα 2020".

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα σχολιάσουν οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Συλλόγου Δρ. Μιχάλης Βικελής και Δρ. Μανώλης Δερμιτζάκης, αμφότεροι εξειδικευμένοι νευρολόγοι στις κεφαλαλγίες.

 

Συμμετοχή του Συλλόγου στην Ημερίδα της Pain Alliance Europe

Στις 19 Ιουνίου 2019  πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες ημερίδα της Pain Alliance Europe με θέμα τον απολογισμό και την παρουσίαση των δράσεων των όλων των μελών της ανά την Ευρώπη.

 Τον σύλλογο αντιπροσώπευσε η ταμίας του Συλλόγου μας Kα. Λία Μπάρμπα.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας τα μέλη αντάλλαξαν απόψεις, γνώρισαν τις δραστηριότητες  όλων των Συλλόγων και συζητήθηκαν τρόποι πραγματοποίησης νέων κοινών δράσεων.

Ένα βασικό συμπέρασμα από την συζήτηση που ακολούθησε τις παρουσίασεις είναι πως υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση των ασθενών ανάμεσα στα κράτη μέλη της PAE.

Κοινή διαπίστωση, ωστόσο,  ήταν πως  η κρατική αντιμετώπιση  είναι λίγο - πολύ  απογοητευτική σε όλα τα κράτη. 
64587835 2140618866049546 5790088460194807808 n

Συμμετοχή του Ιατρού Συμβούλου του Συλλόγου μας Δρ. Μιχάλη Βικελή στην εκπομπή "ΝOIAΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ"


Ο Ιατρός Σύμβουλος του Συλλόγου μας, Νευρολόγος Δρ. Μιχάλης Βικελής συμμετείχε στην εκπομπή "Νοιάσου για την Υγεία σου" του Star Web TV με την Κατερίνα Παπακωστοπούλου και μίλησε για την ημικρανία, για το ποιες λύσεις υπάρχουν και πως μπορεί να βρεθεί ουσιαστική ανακούφιση στο πρόβλημα της αυτό, σε μια εκπομπή αφιερωμένη στην ημικρανία. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

 

Follow our news

Fill in your email to receive our newsletters.