• Αρχική
  • Οι Κεφαλαλγίες
  • Ένα βιβλίο για τις κεφαλαλγίες

Ένα βιβλίο για τις κεφαλαλγίες

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος από την ίδρυση του έθεσε ως πρωταρχικό του στόχο να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στη χώρα μας: Να μιλήσει δηλαδή με απλά και κατανοητά λόγια για τις κεφαλαλγίες όλων των ειδών και να εξηγήσει, χρησιμοποιώντας μια βατή και καθημερινή γλώσσα, τα χαρακτηριστικά και τη φύση των κεφαλαλγιών, τις αιτίες τους, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας τους.

headaches book vikelis imageΩς ένα ακόμη μέσο για να πετύχουμε αυτό το στόχο, δημιουργήσαμε το παρόν βιβλίο. Φιλοδοξεί να ενημερώσει έγκυρα και επιστημονικά τον ασθενή που πάσχει από κεφαλαλγίες (ημικρανία, κεφαλαλγία τάσεως, αθροιστική κεφαλαλγία) για όλα τα δεδομένα που αφορούν την πάθησή του αλλά και να τον παρακινήσει να προχωρήσει σ’ αυτό που πρέπει να θεωρείται αυτονόητο: Να αναζητήσει ιατρική βοήθεια και θεραπεία από εξειδικευμένους στο της ημικρανίας ή κεφαλαλγίας ιατρούς.

Βεβαίως, η συγγραφή ενός τέτοιου εγχειριδίου δεν ήταν μια απλή υπόθεση. Το κείμενο πρέπει με απλά και κατανοητά λόγια, να περιγράφει τα είδη των κεφαλαλγιών αλλά και να παρέχει πληροφορίες για την αντιμετώπισή τους, χωρίς ταυτόχρονα να χάνει ούτε στιγμή την επιστημονική του τεκμηρίωση και εγκυρότητα. Δε θα πρέπει να απευθύνεται μόνο σε πάσχοντες αλλά και σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν στο περιβάλλον τους κάποιον που εμφανίζει κεφαλαλγίες, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κατανοήσουν το πρόβλημα και να γνωρίζουν πως και οι ίδιοι μπορούν να βοηθήσουν.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρήσαμε αυτονόητο πως τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου έπρεπε να αναλάβουν εξειδικευμένοι ιατροί με αντίστοιχες σπουδές στο αντικείμενο αλλά, κυρίως, με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση ασθενών με κεφαλαλγία.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δρ. Μιχαήλ Βικελή, Nευρολόγο με ειδίκευση στις κεφαλαλγίες και επιστημονικό σύμβουλο του Συλλόγου μας, που έγραψε το μεγαλύτερο μέρος των κειμένων, συντόνισε το έργο των υπολοίπων συγγραφέων και είχε την συνολική επιμέλεια του βιβλίου, αλλά και όλη τη συγγραφική ομάδα η οποία ανταποκρίθηκε με το καλύτερο τρόπο στο κάλεσμα του Συλλόγου και μας παρέδωσε ένα άρτιο βιβλίο. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δρ Μανώλη Δερμιτζάκη για τη συμμετοχή του στη συγγραφή και την επιμέλεια, αλλά και για την συνολική βοήθεια που έχει προσφέρει στο Σύλλογό μας.

Σκοπεύοντας στην ελεύθερη παροχή ουσιαστικής γνώσης και πληροφορίας, αποφασίσαμε πως στην ηλεκτρονική του μορφή, το παρόν βιβλίο θα είναι δωρεάν διαθέσιμο προς όλους. Έτσι, κάθε άνθρωπος που έχει κεφαλαλγίες αλλά και ο καθένας που έχει στην οικογένεια ή στον περίγυρο του κάποιον με κεφαλαλγία και θέλει να ενημερωθεί θα έχει πρόσβαση, χωρίς οικονομικό κόστος.

Παραδίνουμε λοιπόν στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο "Ημικρανία και άλλες κεφαλαλγίες", με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης και ένα σημείο αναφοράς για τη μελέτη των κεφαλαλγιών.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος,

Κατεβάστε το ελεύθερα σε μορφή pdf εδώ (3mb)
Έχει κατέβει 393 φορές

Ακολουθήστε τα νέα μας

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα newsletters μας.