Νέα για τις Κεφαλαλγίες - Επίκαιρα - Aρθρογραφία

 • 8 λεπτά για την αθροιστική κεφαλαλγία

  8 λεπτά για την αθροιστική κεφαλαλγία

  Γνωρίζετε την αθροιστική κεφαλαλγία; Πρόκειται -πιθανότατα- για την πιο έντονη κεφαλαλγία και ίσως τον πιο έντονο πόνο που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος. Αφορά 1 στους 1000 συνανθρώπους μας.

  Περισσότερα

 • Η ημικρανία ως συνάισθημα των νευρώνων

  Η ημικρανία ως συνάισθημα των νευρώνων

  Η ημικρανία ως συναίσθημα των νευρώνων.

  (Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Χρ. Σπίγγος MD, PgD)

  Πέρα από τις φυσικές προσαρμογές μας και τη μεταβολή της δραστηριότητάς μας και του τρόπου ζωής μας, που δεν είναι πάντα εφικτά ή/και ούτε επιθυμητά, η ανακούφιση της ημικρανίας μπορεί να προέλθει μέσα από συμπτωματικές παρεμβάσεις πρόληψης της κρίσης ή συμπτωματικής ανακούφισης της κρίσης.

  Περισσότερα

 • Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και η Ημικρανία

  Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και η Ημικρανία

  Τι κρύβεται πίσω από αυτή την φανταστική ιστορία του βρετανού συγγραφέα Lewis Carrol.

  (Γράφει ο Δρ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης MD, MSc)


  Το διαχρονικό αυτό παραμύθι εξιστορεί όσα είδε η μικρή Αλίκη, στην επίσκεψη της στην χώρα των θαυμάτων. Η πτώση σε μια λαγουδότρυπα, το πέρασμα μέσα από ένα καθρέφτη, ο γάτος με τις μαγικές ικανότητες, τα ζώα που μιλούν και οι γίγαντες, είναι όλα αυτά που συνθέτουν το κόσμο της Αλίκης. Στην ταινία, οι γραμμές των τοίχων δεν είναι ευθείες αλλά κυματιστές, ενώ όταν περνάει από έναν καθρέφτη το είδωλό της είναι ανάποδο.

  Περισσότερα

 • Ρεπορτάζ για τον Σύλλογο Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος

  Ρεπορτάζ για τον Σύλλογο Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος

  Η εκπομπή Viva! και η Βιβή Αναστασιάδου επισκέφθηκαν τα γραφεία μας! Με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Μπίλια και με την Ταμία του Συλλόγου κ. Ευαγγελία Μπάρμπα συζήτησαν για τις δράσεις, την ιστορία και την πορεία του Συλλόγου μας από την ίδρυση του ως σήμερα.

  Την εκπομπή μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

  Περισσότερα

 • Δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση με ειδικό ιατρό για τα μέλη του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος για την περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020

  Δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση με ειδικό ιατρό για τα μέλη του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος για την περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020

  Συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο η δράση της Δωρεάν Διαδικτυακής Συνάντησης με ειδικούς ιατρούς για τα μέλη του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος!

  Περισσότερα

 • 4ο Διαδικτυακό Σεμινάριο - Webinar (Η κλινική εικόνα της ημικρανίας)

  4ο Διαδικτυακό Σεμινάριο - Webinar (Η κλινική εικόνα της ημικρανίας)

  Η ημικρανία δεν είναι ένας απλός πονοκέφαλος, είναι μια πάθηση που υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής όσων πάσχουν από αυτήν.

  Στο τέταρτο webinar του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, ο επιστημονικός σύμβουλος του Συλλόγου νευρολόγος Δρ. Μιχάλης Βικελής εξηγεί ποια είναι τα κλινικά χαρακτηριστικά της ημικρανίας και τι είναι η ημικρανική αύρα,

  Περισσότερα

Ακολουθήστε τα νέα μας

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα newsletters μας.