Πανελλήνια Διαδικτυακή Έρευνα για την Ημικρανία 2020

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία & Κεφαλαλγία Ελλάδος, στα πλαίσια των στόχων που έχει θέσει, από την αρχή της ίδρυσής του,  εκπόνησε και πραγματοποίησε πριν δύο χρόνια την πρώτη Πανελλήνια Διαδικτυακή Έρευνα για τις Ημικρανίες.

Ήταν η πρώτη έρευνα τέτοιου είδους που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα και η συμμετοχή των ασθενών με ημικρανία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αποκαλυπτικά και ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ημικρανία στους πάσχοντες. Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα αυτά έγιναν εργαλείο στα χέρια του Συλλόγου ώστε να επικοινωνήσει τους αρμόδιους φορείς το πόσο σοβαρή νόσος είναι η ημικρανία.

Σήμερα, μετά από δύο χρόνια και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, ο Σύλλογος σχεδίασε με τη βοήθεια των Ιατρών Συμβούλων του μια νέα έρευνα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ασθενών και της επικαιρότητας. Πολλά έχουν αλλάξει από το 2018. Η νέα θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων έχει κυκλοφορήσει ήδη πάνω από ένα χρόνο στη χώρα μας και πολλοί ασθενείς την λαμβάνουν.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις τους; Βρισκόμαστε το τέλος μιας πρωτοφανούς πανδημίας που έπληξε και τη χώρα μας. Ποιες ήταν οι επιπτώσεις στους ημικρανικούς ασθενείς; Πόσο τους επηρέασε και πόσο τους εμπόδισε στο να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία τους; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα δώσει απαντήσεις η νέα έρευνα του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει και ένα ακόμη "όπλο" του Συλλόγου, στον αγώνα που δίνει για την έγκριση της νέας θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων και την εισαγωγή τους στη θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ.

Η έρευνα έχει την μορφή ερωτηματολογίου, είναι γραμμένη σε απλή, σαφή και κατανοητή γλώσσα και απαιτεί λιγότερο από 15 (δεκαπέντε) λεπτά για να συμπληρωθεί.

Την έρευνα μπορείτε να βρείτε και να συμπληρώσετε εδώ: Η ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2020

 

 

Ακολουθήστε τα νέα μας

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα newsletters μας.