Επιστημονική δημοσίευση του Συλλόγου

O Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, διατηρώντας την ισχυρή του δέσμευση να δημιουργεί πρωτοπόρες έρευνες και να συνδράμει την επιστημονική κοινότητα με αξιόπιστα δεδομένα, πραγματοποίησε τη δεύτερη Πανελλήνια διαδικτυακή του έρευνα με τίτλο «Ημικρανία στην Ελλάδα—2020», μετά την πρώτη που πραγματοποιήθηκε το 2018. Η μελέτη του 2020 περιελάμβανε 2.105 ασθενείς με ημικρανία που κλήθηκαν να απαντήσουν σε 151 ερωτήσεις.


Ο σκοπός της έρευνας ήταν η καταγραφή των δημογραφικών και κλινικών χαρακτηριστικών των ασθενών με ημικρανία στην
Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρότητας και των επιπτώσεων της ημικρανίας στην ποιότητα ζωής των ερωτηθέντων, καθώς και για την έρευνα των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην πορεία της ημικρανίας. Η πληθυσμιακή αυτή μελέτη που βασίστηκε στο διαδίκτυο παρέχει δεδομένα που ελπίζουμε ότι θα συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση του κλινικού φαινοτύπου και της πορείας της ημικρανίας κατά τη διάρκεια του COVID-19.
Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι, αφού τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δημοσιεύονται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό ΒΜC Νeurology, κάτι που πιστοποιεί την αξιοπιστία των δεδομένων και μας κάνει τον μοναδικό Σύλλογο στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην επιστημονική έρευνα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ιατρούς συμβούλους του Συλλόγου Δρ. Μανώλη Δερμιτζάκη (Θεσσαλονίκη) και Δρ. Μιχάλη Βικελή (Αθήνα), καθώς και τους Δρ. Ανδρέα Αργυρίου (Πάτρα) και Δρ. Κωνσταντίνο Σπίγγο (Κέρκυρα) χωρίς την συνεισφορά των οποίων αυτή η έρευνα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και δημοσιευθεί.
Την έρευνα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
https://drive.google.com/.../1Dm3QHHM1hoRo9Gw8x5N.../view...

 

Ημικρανία, Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία

  • Προβολές: 2121
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2017 από μια ομάδα ασθενών με ημικρανία ή άλλες κεφαλαλγίες. Απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρούνται από πονοκεφάλους (ημικρανία, κεφαλαλγία τάσεως, αθροιστική κεφαλαλγία ή άλλου τύπου κεφαλαλγία) και κατοικούν στην Ελληνική επικράτεια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία & Κεφαλαλγία Ελλαδος

Τηλέφωνο: (+30) 690 86 83 806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144112 51, AΘHNA


© 2017 - 2023  Kefalalgies.gr. All rights reserved.