Συμμετοχή του Συλλόγου στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο της EMHA

Στις 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το πανευρωπαϊκό συνέδριο της EMHA (EUROPEAN MIGRAINE HEADACHE ALLIANCE) μέλος της οποίας είναι και ο Σύλλογός μας. Τον Σύλλογο εκπροσώπησε, το μέλος του Δ.Σ. Λία Μπάρμπα.

Τα θέματα του συνεδρίου ήταν κυρίως διοικητικά και απολογιστικά, όπως η έγκριση του οικονομικού απολογισμού, η αλλαγή του ονόματος αλλά και η οικονομική συμμετοχή των μελών.

Στα υπόλοιπα θέματα έγιναν προτάσεις και συζητήσεις για την αντιμετώπιση των ασθενών σε εργασιακούς χώρους, για τους τρόπους ενημέρωσης των κρατικών φορέων και γενικότερα του κοινού για τις συνέπειες των ασθενειών στην προσωπική ζωή των ασθενών.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σύλλογοι από όλη την Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Λετονία, Σερβία, Ρωσία κλπ). Μέλη των συλλόγων είναι και ιατροί οι οποίοι, πέραν της ιδιότητας του ιατρού, συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα για νέες θεραπείες.

Η Κα Λία Μπάρμπα πρότεινε νέους τρόπους ενημέρωσης τηε ευρύτερης κοινωνίας, οι οποίες θεωρήθηκαν ιδιαίτερα πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες ενώ αναμένεται να συζητηθεί στο μέλλον ο τρόπος υλοποίησής τους. Ιδιάιτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις αυτές εκφράστηκε από τους εκπροσώπους Ρωσίας και Γερμανίας

Το Συνέδριο έκλεισε με ευρεία ανταλλαγή απόψεων και ιδεών προς την κατεύθυνση της βελτίωσης ποιότητας ζωής των ασθενών.

55606206 403788903752901 8182045825686306816 n

  • Προβολές: 4278
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2017 από μια ομάδα ασθενών με ημικρανία ή άλλες κεφαλαλγίες. Απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρούνται από πονοκεφάλους (ημικρανία, κεφαλαλγία τάσεως, αθροιστική κεφαλαλγία ή άλλου τύπου κεφαλαλγία) και κατοικούν στην Ελληνική επικράτεια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία & Κεφαλαλγία Ελλαδος

Τηλέφωνο: (+30) 690 86 83 806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144112 51, AΘHNA


© 2017 - 2023  Kefalalgies.gr. All rights reserved.